06-46157002
Slide background
Slide background

vinca minorVoor sommige mensen die vinca minor lezen, weten gelijk wat het is, maar heel veel mensen weten ook totaal niet wat een vinca minor is. Ze weten vaak al niet waar ze aan moeten denken. Een vinca minor is een plantensoort. Dit is vaak wel bekend bij de wat oudere mensen of bij jongeren, die op het land werken. Een vinca minor is een maagdenpalm. Een maagdenpalm is een bodembedekker, die goed tegen schaduw kan. Vaak vind je deze plant onder bomen en of struiken. Er zijn twee soorten maagdenpalmen namelijk de vinca minor (kleine plant en de vinca major (grote plant). 

Wat is een maagdenpalm 

een maagdenpalm anders gezegd een bodembedekker. Een bodembedekker wordt vaak in een tuin geplaatst, als deze onderhoudsvrij moet blijven. Je hebt er namelijk geen omkijken naar. Een maagdenpalm bestaat uit een verticale groeiende stengels, waaraan de bloemen komen en een horizontale stengel. Aan deze stengel groeien de takken en de wortels. De takken verspreiden zich over de bodem. De maagdenpalm komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar is tegenwoordig niet meer weg te zien in de Ardennen en in de tuinen in Nederland. De kleur van een vinca minor is meestal blauw, hoe meer voeding erin de grond zit hoe blauwer de vinca minor kan worden.

Overkapping verankeren met betonpoeren

Wilt u graag een overkapping in uw tuin? Dat begrijpen wij volkomen, want met een overkapping kunt u overdekt genieten van de buitenlucht. En het is echt een toevoeging aan uw woning. Een overkapping is dus zeker een meerwaarde, maar u moet deze wel goed plaatsen. En goed verankeren. Wilt u meer weten over hoe u een overkapping kunt verankeren? En over een overkapping verankeren met betonpoeren? Lees dan snel verder.

Betonpoeren voor een stevige verankering

Een overkapping goed verankeren is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze niet instort. Door uw overkapping te verankeren met betonpoeren, verstevigt u uw overkapping en voegt u tegelijkertijd aan de gehele constructie een luxe randje toe. Betonpoeren zorgen ervoor dat uw overkapping stevig in de grond vast staat. Ook worden de drukkende krachten goed verdeeld. Als u een overkapping wilt plaatsen, is de overkapping verankeren met betonpoeren dus zeker een aanrader!

Ruim assortiment betonpoeren

Maar waar vindt u betonpoeren om uw overkapping mee te verankeren? Dat is heel eenvoudig. U hoeft er namelijk niet eens uw huis voor uit! Op internet zijn er genoeg mogelijkheden te vinden waar u betonpoeren kunt vinden. Ook in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan een betonpoer van antraciet. Maar ook andere kleuren. En er zijn verschillende formaten betonpoeren. Zo vindt u vast wel ergens betonpoeren die passen bij uw overkapping.

Zelf plaatsen of laten plaatsen

U kunt zelf uw overkapping verankeren, maar dit kunt u ook overlaten aan een specialist. U weet dan zeker dat het verankeren met betonpoeren goed gebeurt en dat de verankering niet na verloop van tijd niet meer werkt. Want dat zou natuurlijk zonde zijn. Als wij u een tip mogen geven, zouden wij u meegeven dat u uw overkapping verankeren met betonpoeren het beste uit handen kunt geven.

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik dan hier!

Zo begin je

Als je je tuin wilt vernieuwen, doe je dat omdat je niet meer tevreden bent over je huidige tuin, of omdat ie je teveel werk oplevert. Genieten van de tuin zit er dan ook niet meer in. In die situatie wil je graag verandering brengen door je tuin te vernieuwen. Lees hier meer over hoe te beginnen met je tuin vernieuwen.

Waarom je tuin vernieuwen?

Redenen om je tuin te vernieuwen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Je huidige tuin voldoet niet meer aan je wensen. Je vind hem gewoon niet meer mooi, of niet meer praktisch
  • Je wordt een dagje ouder en het onderhoud wordt je te zwaar: je bent op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuin
  • Bepaalde elementen in je tuin zijn aan verandering of vervanging toe

Je wilt je woning verkopen, maar je tuin is niet erg aantrekkelijk: hij heeft een opknapbeurt nodig

Voordelen van je tuin vernieuwen

Omdat je je tuin vernieuwt hoef je niet opnieuw te beginnen met tuinaanleg. Dat scheelt enorm in de kosten. Sommige elementen blijven staan en materialen kun je hergebruiken Ook is je beplanting al in een verder stadium van groei dan wanneer je opnieuw begint. Als je klaar bent met de vernieuwing, voelt de tuin weer aan zoals je dat graag wil. En als kers op de taart, is ook je huis ook weer wat meer waard.

En dan aan de slag!

Het vernieuwen van je tuin gaat in een aantal stappen. We leggen ze hieronder even aan je uit:

  1. Leegruimen van je tuin: maak je tuin zoveel mogelijk leeg en verwijder de elementen die weg kunnen. Bewaar dus wel de materialen die je later weer wilt gebruiken
  2. Zand en grond aanbrengen waar nodig
  3. Nieuwe elementen aanvoeren zoals bijvoorbeeld nieuwe vlonders, bestrating en/of nieuwe beplanting
  4. Materialen hergebruiken: let op, dat is vaak meer dan je op voorhand zou denken
  5. Afwerken van de tuin: als al het grove werk achter de rug is, zet je de puntjes op de i om je tuin helemaal klaar te maken. Totdat je tevreden bent uiteraard!

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over je tuin vernieuwen, kun altijd terecht bij een specialist die vaker met dat spreekwoordelijke bijltje heeft gehakt. Maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen, Wij verwijzen je dan door.

Van hovenier naar bouwvakker met een zelfbouwloods

Heeft u een goedlopend hoveniersbedrijf en heeft u een tekort aan opslagruimte? Dat is zeer herkenbaar. Veel van onze collega’s beginnen met een schuurtje, kopen er een garage bij, stouwen de bedrijfsbus vol, et voila: dat is hun opslagruimte! Dat is voor een korte periode een prima oplossing. Maar op de langere termijn, zorgt dat alleen maar voor ergernissen en gedoe. Nu kunnen wij niet in uw portemonnee kijken. Maar wist u dat een zelfbouwloods de oplossing voor u kan zijn? U leest er hieronder meer over.

Waarom zelf een loods bouwen?

U kunt natuurlijk een architect en een aannemer inhuren voor het ontwerpen en bouwen van een loods. Maar dat is voor uw bedrijf waarschijnlijk te veel van het goede. Het moet praktisch zijn, en vooral niet te veel kosten. Een zelfbouwloods heeft veel voordelen. Te weten:

 • Een zelfbouwpakket bestaat uit een degelijk fundament en de montage is eenvoudig.
 • U heeft bij een zelfbouwloods de keuze uit tientallen verschillende kleuren.
 • U kunt uit verschillende materialen kiezen.
 • U stelt zelf uw ideale zelfbouwloods samen.

Zelfbouwloods inclusief handleiding

Als u op zoek gaat naar een zelfbouwloodspakket, is het wel belangrijk dat u er één met een montagehandleiding neemt. Een loods bestaat uit veel verschillende onderdelen. Met een heldere en uitgebreide handleiding, weet u precies hoe u alle onderdelen in elkaar moet zetten. Hierdoor kunt u eenvoudig en efficiënt uw loods bouwen.

Kies u beste uitvoering

Welke uitvoering of afmeting loods u ook zoekt, alles is als zelfbouwpakket te leveren. De mogelijkheden zijn haast oneindig. U koopt al een loods vanaf 4 meter breed, 6 meter lang en 2 meter hoog. Geef uw wensen door aan de leverancier en hij zet de loods van uw wensen voor u klaar. Alleen nog ‘even’ in elkaar zetten en u heeft een ideale opslag- en werkruimte. Wilt u ook zelf uw loods bouwen? Het is even een uitdaging, maar het resultaat is er zeker naar!

Heeft u ervaring met zelf een loods bouwen? Laat ons uw ervaringen weten via het contactformulier.

3 redenen waarom je een hovenier moet inschakelen

Droomt u ook zo van een huis met een prachtig onderhouden achtertuin? Een tuin waarin jij je net zo thuis voelt als in het huis zelf? Maar natuurlijk droom je daarvan! Het is een feit dat veel mensen een (goede) tuin als harde eis hebben bij het kopen van een huis. Helaas is het zo dat de tuin uiteindelijk vaak het vergeten kind wordt van het huis, en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Gelukkig kan een hoveniersbedrijf hierbij de oplossing bieden. Lees in dit blog 3 redenen waarom u een hoveniersbedrijf moet inschakelen.

1. Aanleggen en ontwerpen

Bent u ook het type dat de uitdaging het liefst zelf aangaat van begin af aan? Iemand die de tuin het liefst zelf ontwerpt en aanlegt? Dat snappen we helemaal. Helaas blijkt dit een in de praktijk vaak een vak apart en daarmee een stuk lastiger dan gedacht. Daarom is het wijs om een professioneel hoveniersbedrijf in te schakelen hiervoor. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en zo beleeft u er uiteindelijk ook alleen maar meer plezier aan.

2. Onderhoud

We hebben het in het leven maar druk. We hebben het druk met werk, met vrienden, familie en onszelf. Met zo weinig vrije tijd, is het in de praktijk vaak lastig om tijd vrij te maken voor de tuin. Door weinig en gebrekkig onderhoud, verliest uw tuin vaak snel zijn schoonheid. Een manier om dat te voorkomen is het inschakelen van een hoveniersbedrijf. Elke regio heeft diverse hoveniersbedrijven in de buurt zitten. Sommige beter dan de andere. Vraag vooral bij familie en vrienden en online naar ervaringen met verschillende bedrijven. Dan weet u zeker dat u straks het juiste bedrijf in de arm neemt.

3. Advies

Heeft u wel de expertise en de tijd tot uw beschikking om zelf met uw tuin aan de slag te gaan? Fantastisch! Een hoveniersbedrijf kan dan toch nog handig zijn, vooral in het geven van advies. De meeste goede hoveniersbedrijven zijn de beroerdste niet. Zij staan u graag bij in het geven van algemeen advies of het bieden van hulp bij een lastige klus. Zo heeft u alleen maar meer zekerheid dat uw tuin ook echt uw droomtuin wordt en blijft.

Hoveniers per regio

Het fijne van hoveniers is dat ze bijna overal wel te vinden zijn. Zoek online op bijvoorbeeld hoveniersbedrijf Amersfoort en u vindt ongetwijfeld wat u zoekt.

Wil u op de hoogte blijven van meer tips met betrekking tot tuinieren? Houd dan vooral ons blog in de gaten.

Wanneer nieuwe bomen planten?

Zo’n nieuwe boom in uw tuin is hartstikke leuk, maar om ervoor te zorgen dat u er ook echt lang van kunt genieten, is het belangrijk om hem op het juiste moment te planten. In dit blog vertellen we wat het beste moment is om nieuwe bomen te planten.

Meest geschikte periodes

Er zijn twee periodes ideaal voor het planten van nieuwe bomen. Dat is in het voorjaar (de maanden maart en april) en in het najaar (de maanden oktober en november). De bomen worden het mooist wanneer ze geplant worden als de bladeren van de bomen gevallen zijn. De boom is dan namelijk in ruststand. De energie gaat naar de diktegroei van de stam en niet naar de knopontwikkeling of het maken van nieuwe bladeren. Tijdens deze periode kan de boom zich rustig in de grond vestigen en goed groeien. 

Bomen planten uit een pot

Er zit nog een verschil in het planten van bomen die uit de pot komen, en die in de volle grond gekweekt worden. Als een boom in de pot gekweekt wordt, is het eigenlijk niet echt verplanten. Dan zet u de plant namelijk alleen in een grotere pot: uw tuin. U kunt hem dan ook het hele jaar planten. In rust kunt u hem optillen aan de stam. Zo niet, dan moet u hem bij de kluit optillen, anders kunt u de sapstromen van de boom namelijk beschadigen. De rustperiode duurt voor de meeste bomen de hele winter, dus tussen eind oktober en begin maart.

Bomen planten vanuit volle grond

Worden de bomen in de volle grond gekweekt? Dan kunnen ze echt alleen geplant worden in rust. Dit is de periode dat de sapstromen niet actief zijn. U kunt de boom dan uit de grond halen en ergens anders planten. De sapstromen komen in de lente weer op gang op de plek waar u de boom geplant heeft. Als ze onderbroken worden, zal de boom al snel doodgaan.

Plant nooit bomen op deze momenten

Zijn er nog gevallen waarin u nooit een nieuwe boom mag planten, zowel een boom uit pot als uit de volle grond? Ja! Die zetten we voor u op een rij:

 • Wanneer de grond te nat is
 • Als er sneeuw ligt
 • Als de grond zwaar bevroren is
 • Wanneer het planten de structuur van de bodem zal bederven

Meer tips over tuinieren? Hou dan ons blog in de gaten!

Must have tuingereedschap

Als hovenier komen we natuurlijk graag bij u thuis om uw tuin er weer prachtig uit te laten zien. Maar wilt u zo nu en dan zelf aan de slag in uw tuin? Dan heeft u wel het juiste gereedschap nodig. In dit blog vertellen we meer over welk tuingereedschap in uw schuur niet mag ontbreken.

Goede heggenschaar

Eigenlijk is het nodig om elk seizoen te snoeien. Vooral na de winter is de kans groot dat heggen en struiken in uw wild flink zijn gaan groeien. Natuurlijk ligt het eraan welke planten u in uw tuin heeft staan, maar vaak is een goede heggenschaar toch wel echt nodig. Hiervoor kunt u gewoon een handmatige heggenschaar gebruiken. Is het snoeien van uw planten een grotere klus? Dan kunnen we een elektrische heggenschaar zeker aanraden. Of u schakelt ons natuurlijk gewoon in!

Grasmaaier

Heeft u gras in uw tuin? Dan is een grasmaaier natuurlijk een echte must! Vooral wanneer uw gazon wat groter is, is het nodig om een grasmaaier aan te schaffen. Naast het feit dat een gemaaid gazon er mooier uitziet, is grasmaaien ook nodig om het gras gezond te houden.

Hogedrukspuit

Maar zeker niet alle tuinen hebben gras. Veel mensen hebben hun tuin namelijk ook betegeld. Wanneer u de tegels eens goed schoon wilt maken, kunt u hiervoor het beste een hogedrukspuit gebruiken. Dit apparaat heeft een krachtige waterstraal die hardnekkig vuil effectief van de terrastegels wegspuit. Wat extra handig is, is dat veel hogedrukreinigers geleverd worden met verschillende opzetstukken, bijvoorbeeld om uw terras mee te reinigen.

Of u nu op zoek bent naar een heggenschaar, grasmaaier, hogedrukspuit of ander gereedschap, wij raden altijd aan om uw tuingereedschap te kopen bij een tuincentrum. Daar kunt u bovendien advies vragen en weet u zeker dat het gereedschap van goede kwaliteit is. Of laat het tuinonderhoud natuurlijk aan ons over!

Veilig buiten bewegen

Helaas zijn de sportscholen in Nederland inmiddels al een flinke tijd gesloten vanwege het coronavirus. Sommige sportscholen proberen nu toch open te gaan door hun sportapparatuur buiten neer te zetten, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om in uw eigen achtertuin te sporten. Hovenier Veenendaal zet graag een aantal mogelijkheden voor u op een rij.

Sportschool aan huis

Wist u dat het vrij eenvoudig is om uw eigen sportschool in uw tuinhuis te creëren? Zo bespaart u reistijd, abonnementskosten en u kunt de sportkleding dragen die u zelf het prettigst vindt, ook als die fijne joggingbroek vol zit met gaten. Niemand die het ziet!

Hoelahoepen

Deze sport is inmiddels weer helemaal trendy. Afhankelijk van de hoepel die u gebruikt kunt u tot wel 400 calorieën per uur verbranden door te hoelahoepen! Naast vetverbranding zorgt deze sport ook voor spierversterking. Met name de bil-, rug-, been- én buikspieren worden getraind.

Badminton of beachtennis

Bij deze sporten denkt u waarschijnlijk meteen aan die fijne zomerdagen op de camping. Het zijn beide leuke sporten waar u weinig materialen voor nodig heeft. Bovendien houdt u tijdens het sporten ook nog anderhalve meter afstand van uw tegenspeler, ideaal!

Cardio

Wilt u graag uw lichaam en uw conditie in vorm houden deze zomer? Dan zijn er verschillende cardio- en krachtoefeningen die u in uw eigen achtertuin kunt doen. Denk hierbij aan:

 • Touwtje springen
 • Squats
 • Lunges
 • Push-ups
 • Burpees

Wij hopen dat u door dit artikel weer nieuwe inspiratie heeft om deze zomer lekker te blijven bewegen. Heel veel succes met sporten!

sporten in achtertuin

Sfeer met klassieke straatverlichting in uw tuin

U heeft een prachtige tuin, maar het mist sfeer. Wat kunt u daar aan doen? Ga op zoek naar elementen met een prachtige authentieke of klassieke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan straatlantaarns in een klassieke stijl. De prachtige vorm en het gezellige licht dat wordt verspreid zorgt direct voor de sfeer die u zoekt. Hovenier Veenendaal is altijd op zoek naar nieuwe elementen of decoratiestukken om uw tuin te laten stralen. Klassieke straatlantaarns zijn daar een prachtig voorbeeld van. In dit blog geven wij u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van straatlantaarns. Daarnaast geven wij u tips voor het toepassen van deze lampen in uw tuin. Lees snel verder!

Klassieke straatverlichting in verschillende vormen en maten

Heeft u al een klassieke straatlantaarn op het oog? Of bent u nog op zoek naar een exemplaar dat perfect bij uw tuin past? Kijk online bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in klassieke verlichting en bekijk de verschillende mogelijkheden. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit:

 • Lantaarn met een lamp
 • Uitvoering met drie lampen
 • Uitvoering met vijf lampen
 • Lamp met zeshoekige vorm
 • Lamp met zeshoekige vorm
 • Glasbollamp
 • Gevellampen

Veel klassieke straatlantaarns hebben een prachtige, klassieke vormgeving met sierlijke krullen en versieringen. Daarnaast zijn er ook lampen verkrijgbaar met een meer strakke vormgeving. Kijk welke type past bij uw tuin en maak een keuze. Veel producten kunt u gemakkelijk online bestellen en heeft u binnen enkele dagen in huis.

Een nostalgische straatlamp toepassen in uw tuin

Als hovenier weten wij als geen ander hoe belangrijk de plek is waar u uw straatlamp zet. Zorg ervoor dat de lamp een echte blikvanger is, door hem bijvoorbeeld te plaatsen naast het tuinpad. Of creëer een gezellig en rustgevend plekje met een klassiek bankje met daarnaast een buitenlantaarn. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heeft u behoefte aan advies? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Neem contact op

Wij hopen dat wij u middels dit blog voldoende hebben kunnen informeren over straatlantaarns met een klassieke uitstraling. Voor meer informatie, tips of advies op maat kunt u altijd contact met ons opnemen door te mailen of een bericht achter te laten via het online contactformulier. Wij sturen u dan snel mogelijk een bericht terug met de gewenste informatie of tips.

Optimale hygiëne in uw hottub

Een hottub in uw tuin is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Heeft uw hottub troebel, vettig of stinkend water? Dan is het al een stuk moeilijker om te relaxen! Daarom geven wij een aantal handige tips om de water hygiëne in uw hottub te verbeteren. Heeft u nog geen hottub, maar zou u er wel een willen? U kunt het model dat helemaal bij uw stijlvolle tuin past ongetwijfeld vinden in een hottub webshop!

Schoon de hottub in

Het lijkt heel logisch, maar veel mensen onderschatten het vaak: zorg ervoor dat u schoon de hottub in stapt. Wanneer u het bad instapt neemt u onder andere zweet, shampoo- en douchegelresten mee de hottub in. Hierdoor wordt het water veel sneller vettig en troebel. Een simpele manier om dit te voorkomen is om u vooraf even af te spoelen onder een (buiten)douche. Zorg er ook zo veel mogelijk voor dat zand en blaadjes uit de hottub blijven, bijvoorbeeld door middel van een voetenbadje.

Goed onderhouden

Ook het onderhoud van uw hottub is belangrijk wanneer u de water hygiëne goed wilt houden. Maak hiervoor wekelijks gebruik van speciale onderhoudsproducten. Zo krijgen bacteriën en andere organismen een stuk minder ruimte om te groeien. Veel mensen gebruiken chloor om het water zuiver te houden. Houdt hierbij altijd rekening met de hoeveelheid die u gebruikt en de pH-waarde van het water. Deze zou ergens tussen de 7.2 en de 7.6 moeten liggen om de chloor effectief te laten werken.

Het juiste filtersysteem

Ten slotte is het belangrijk om het juiste filtersysteem te gebruiken. Er zijn heel veel verschillende systemen te krijgen. Een model met een UV-filter is het meest effectief. Deze filter neutraliseert namelijk bacteriën, virussen en andere micro-organisme. Dat gebeurt met behulp van UV-C-straling. Voor een optimale water hygiëne installeert u zowel een filterpomp als een UV-filter.

Ja, ik wil een gratis offerte!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht