06-46157002
Slide background
Slide background

Klassieke lantaarnpalen voor in uw tuin

Verlicht uw tuin in stijl

Heeft u een prachtige tuin, maar bent u nog op zoek naar verlichting om deze compleet te maken? Dan zijn klassieke lantaarnpalen misschien wel de verlichting die u zoekt. Met prachtige klassieke lantaarnpalen in uw tuin zorgt u snel en doeltreffend voor nog meer allure. De lantaarnpalen zijn naast prachtig ook nog zeer praktisch doordat zij ‘s avonds uw tuin verlichten. Zo kunt u rustig genieten van een warme zomeravond zonder bang te hoeven zijn in het donker te eindigen. Door een breed assortiment aan klassieke lantaarnpalen zijn er veel mogelijkheden qua vorm, kleur, afmetingen en materiaal. Middels dit blog leggen wij u uit waar u op kunt letten en hoe u de prachtige lantaarnpalen kunt toepassen. Leest u vooral door voor meer informatie!

Verschillende soorten lantaarnpalen

Er bestaan veel verschillende soorten klassieke lantaarnpalen. Als u interesse heeft in een klassieke lantaarnpaal kunt u zeker eens langsgaan bij een specialist. Hier ziet u een grote collectie aan verschillende lantaarnpalen en opties, ieder perfect voor een andere tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor lantaarns met één, drie of zelfs vijf lampen. De lantaarnpalen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en door de dubbellaagse poedercoating zijn de lampen optimaal beschermd tegen weersinvloeden waardoor ze jarenlang mee gaan. Als u twijfelt welke optie voor u geschikt is, wat het beste staat in uw tuin of als u andere vragen heeft, vraag het dan vooral aan een specialist. Zij helpen u graag.

Zelf uw lantaarnpaal samenstellen

U kunt uiteraard bij een specialist langsgaan om daar een specifieke soort lantaarnpaal uit te zoeken voor in uw tuin, maar u kunt ook ervoor kiezen om een eigen uniek exemplaar samen te stellen! Bij de specialist zijn namelijk verschillende soorten klassieke lampenkappen, landelijke palen en sokkels, lampenglazen, lichtbronnen en accessoires zoals ornamenten en laddersteunen te verkrijgen. Zo kunt u de verschillende onderdelen geheel naar eigen wens toe passen om zo uw unieke, eigen, klassieke lantaarnpaal te creëren die perfect past bij uw woning en tuin.

Het toepassen van de lantaarnpaal

Nu u uw oog heeft laten vallen op de perfecte klassieke lantaarnpaal moet deze natuurlijk wel nog in uw tuin en omgeving passen. Een tip hierbij is dat u ervoor moet zorgen dat er genoeg plek is om te kunnen genieten van de lantaarnpaal. Zo kunt u hem bijvoorbeeld midden in uw tuin plaatsen, naast een klassiek tuinbankje plaatsen of misschien wel lang uw oprit voor een grootse entree en een veilig thuiskomen dankzij het licht dat nu op uw oprit schijnt.

Laat een specialist in klassieke lantaarnpalen u helpen

Twijfelt u nog welke lantaarnpaal uw voorkeur heeft? Of heeft u juist al een idee van wat perfect zou passen in uw tuin? Neemt contact op met een specialist. Zij kunnen samen met u kijken wat perfect past bij uw tuin en woning en kunnen samen met u ervoor zorgen dat uw wensen uitkomen.

Eigenlijk is het nog winter maar we mogen al een beetje proeven van het voorjaar. De temperatuur bereikt recordhoogtes en we hebben nog nooit zulke warme dagen beleefd in februari. Wordt Nederland ons eigen plekje aan de Côte D’azur? Je zou het bijna gaan denken. In elk geval kan je met een mooi tuinhuis wel die sfeer creëren. En dat in je eigen tuin!

Tip 1: Een blokhut als tuinhuis

Een blokhut heeft vaak een robuuste uitstraling. Het is de ideale plek om lekker te relaxen. Maar je kunt de blokhut ook praktisch gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opbergen van tuinspullen en of gereedschap. De blokhut kan je uitbreiden met een overkapping. Plaats je de blokhut op de juiste plaats in je tuin, dan kan je heerlijk lang genieten van de avonden met ondergaande zon.

Tip 2: Een prieel laten maken

Een prieel is vaak wat eenvoudiger te plaatsen. Maar toch geeft het voldoende beschutting om lekker en knus buiten te kunnen zitten. Ook als het regent of net iets frisser is, maakt een prieel het al snel wat warmer om buiten te zitten. En dat niet alleen. Het is ook erg gezellig.

Een multifunctioneel bijgebouw

Ben je op zoek naar meerdere functies zoals bergruimte, stalling, loungehoek en carport? Dan kan je dat combineren door te kiezen voor een maatwerk houten bijgebouw. Met verschillende soorten hout, daken en opstellingen kan een eigen unieke uitstraling worden gemaakt, die perfect past bij jouw tuin.

Meer inspiratie en tips?

Sfeervol Buitenleven is de specialist als het gaat om houten bijgebouwen. Wij hebben een uitgebreide showroom waarin je uitgebreid advies krijgt. Daarnaast sturen klanten regelmatig leuke foto’s van hoe het is geworden. Dat biedt jou ongetwijfeld ook veel inspiratie.

Klassieke tuinverlichting

Met de winter in aantocht zit u uiteraard het liefst binnen bij een warm haardvuur. Buiten zitten lijkt een minder aantrekkelijke optie, tenzij u met de prachtigste klassieke tuinverlichting uw tuin omtovert tot een winters paradijs. Door de keuze te maken voor de juiste klassieke verlichting, kunt u uw familie en vrienden straks verrassen met een heerlijk winters samenzijn in uw tuin. Hoe kunt u een sprookjesachtige sfeer creëren met uw tuinverlichting? In dit blog vertellen wij meer over de verschillende mogelijkheden.

Welke elementen wilt u uitlichten?

Voordat u overgaat tot de aanschaf van klassieke tuinverlichting, is het allereerst goed te bedenken welke elementen u wilt uitlichten. Denk aan bepaalde bomen of planten in uw tuin. Uw keuze bepaalt hoe u het eigen karakter van uw tuin naar voren laat komen. Door op verschillende punten uw tuin uit te lichten, komt uw tuin ‘s avonds werkelijk tot leven. Probeer echter overbelichting te voorkomen wanneer u uw verlichting plaatst. Teveel licht zorgt er namelijk voor dat het sprookjesachtige effect verdwijnt. Wilt u bomen of planten van onderen belichten? Zorg dan voor speciale spots op een steekpin. Ook deze zijn in vele klassieke modellen verkrijgbaar. Door deze spots met verstelbare kop te gebruiken, kunt u het licht geheel naar wens afstellen, zodat u het gewenste effect in uw tuin kunt creëren.
Naast het verlichten van bomen en planten, is het ook erg mooi om andere elementen te verlichten. Denk aan vijvers, ornamenten of paden. Juist door deze elementen te verlichten, worden mooie blikvangers in uw tuin gecreëerd. Het is hierbij aan te raden uw tuinverlichting in verschillende zones te plaatsen. Maak zowel een zone voor functionele verlichting als een zone voor accentverlichting en sfeerverlichting. Indien u elke zone op een aparte lichtschakelaar aansluit, kunt u iedere zone afzonderlijk gebruiken. Wanneer u enkel sfeerverlichting wenst, kunt u deze op eenvoudige wijze aanzetten.

Diverse tuinlampen

Na gekozen te hebben welke elementen u in uw tuin zou willen verlichten, kiest u welke klassieke tuinverlichting u wenst te gebruiken. Iedere tuinlamp biedt andere verlichting, wat volop mogelijkheid biedt hierin te variëren. Kies voor geïntegreerde verlichting wanneer u wenst armaturen bovengronds te verlichten. U kunt ook voor wandlampen kiezen wanneer u zowel boven als onder een element verlichting wenst. Veelal baseren mensen hun keuze voor verlichting op basis van de elementen die zij wensen te verlichten en de manier waarop zij de verlichting gebruiken. Heeft u kinderen of huisdieren? Dan is het gebruik van tuinlantaarns niet de beste optie. Het beste kunt u er dan voor kiezen uw verlichting te verwerken in de betegeling.

Schaf uw klassieke tuinverlichting aan!

Bent u eruit welke elementen u wenst te verlichten en heeft u ook al nagedacht over uw gewenste verlichting? Hoog tijd om uw klassieke buitenverlichting aan te schaffen! Ga eens langs bij een specialist en bekijk het grote aanbod buitenverlichting. Uw gewenste verlichting vindt u hier vast tussen. Wij wensen u veel succes bij de keuze voor de juiste buitenverlichting!

Vrijblijvend eerste gesprek

Bij Hovenier Veenendaal kunt u altijd terecht voor een vrijblijvend eerste gesprek over een tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie en tuinonderhoud. Wij komen graag bij u langs om al uw wensen door te spreken en zoeken graag naar creatieve mogelijkheden voor uw ideale tuin. Door onze jarenlange ervaring als hoveniersbedrijf weten wij precies hoe wij uw wensen kunnen omzetten in prachtige tuinideeën en een fraaie money href=”/sierbestrating”>sierbestrating. U kunt contact met ons opnemen voor een vrijblijvend eerste gesprek bij u op locatie in de regio Veenendaal. Wij zijn te bereiken via ons telefoonnummer of via het contactformulier op deze website. Desgewenst sturen wij u alvast een gratis offerte op maat.

Een stijlvolle tuin

U wilt een stijlvolle tuin en daarvoor de hulp van een deskundige hovenier inschakelen? Dan bent u bij Hovenier Veenendaal aan het juiste adres. Wij zijn een hoveniersbedrijf dat graag al uw wensen realiseert. Wij bieden u graag een totaalpakket, waarin wij in overleg met u, een compleet tuinontwerp voor uw tuin maken en het ontwerp vervolgens realiseren in de tuinaanleg. Bovendien kunt u ook het tuinonderhoud door ons laten doen en is zelfs de renovatie van uw tuin bij ons in goede handen. Wilt u graag een vrijblijvend advies over hoe u van uw tuin een stijlvolle tuin maakt? Vul dan het contactformulier op deze website in. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u in de regio Veenendaal.

Ervaren hoveniersbedrijf

Hovenier Veenendaal is een ervaren hoveniersbedrijf uit Veenendaal. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs op locatie om de mogelijkheden voor de tuinaanleg of vakkundig onderhoud van uw tuin te bespreken. Naast het maken van een tuinontwerp en de aanleg van uw tuin, kunnen wij ook het onderhoud van uw tuin uitvoeren.

Een tuin leeft en is constant in beweging, planten die groeien en seizoenen veranderen het tuinaanzicht. Het is daarom belangrijk om uw tuin goed te onderhouden. Daar heeft u waarschijnlijk zelf niet altijd zin in of tijd voor. Een hovenier kan u daarin van dienst zijn en u het gemak bezorgen dat u zoekt. Bovendien is ons hoveniersbedrijf ervaren genoeg om te weten waar uw tuin behoefte aan heeft en hoe wij uw tuin het beste kunnen onderhouden. Wij adviseren u vooraf graag over de mogelijkheden van onze diensten. Voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact met ons opnemen.

Ja, ik wil een gratis offerte!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht